Piwa

Piwa

Nasze piwa (w stałej ofercie)

MILKOŁAK
Sweet Stout:
16° BLG - 5.2% alk - ok. 35 IBU
Wilgotny, brytyjski zmierzch. Wschodzi jasny księżyc. Wzywa Cię wycie. W ciepłym zaciszu pubu spotykasz innych. W chwiejnym blasku kominka zasiadacie w kręgu. Przywołujecie Milkołaka - palonymi zbożami, świeżo zmieloną kawą, mleczną czekoladą i kremową słodyczą. Chmielami.

woda, słody jęczmienne, słód pszeniczny, laktoza, jęczmień palony, owies; chmiele: Marynka (PL), Lubelski (PL); drożdże: S-04
MC FARMER
American Wheat Ale:
12° BLG - 4.6% alk - ok. 40 IBU
Są żniwa. Ważysz w ręce łany amerykańskiej pszenicy. Jest gorąco, pot spływa Ci po twarzy. Bierzesz jedno piwo, sięgasz po drugie. Orzeźwiają Cię cytrusy i szlachetna wytrawność.

woda, słód pszeniczny, słody jęczmienne; chmiele: Citra™ (USA), Amarillo® (USA), Cascade (PL); drożdże: US-05
POLSKA PSZENICA
Hefeweizen:
12° BLG - 4.6% alk - ok. 10 IBU
Myślisz o polach wyzłacanych pszenicą. O gdańskim żurawiu, w którego pobliżu fermentowały płynne drożdże. Czujesz aromat bananów i goździków.

woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny; chmiel: Lubelski (PL); drożdze: FM-41
BLADY WITEK
Witbier:
12° BLG - 4,7% alk - ok. 25 IBU
Jesteś w Brabancji, w Belgii. Wchodzisz do małego, wiejskiego browaru, w którym sędziwy piwowar o rumianej twarzy odtwarza zapomniany styl piwa. Czujesz kolendrę, skórkę pomarańczy, lekką kwaśność i wytrawny finisz.

woda, słód jęczmienny, pszenica, słód pszeniczny, owies; chmiel: Hallertau Blanc (DE); skórka gorzkiej pomarańczy, skórka słodkiej pomarańczy, kolendra; drożdże: S-33
KRZYŻ POŁUDNIA
New Zeland Pale Ale:
13° BLG - 5.2% alk - ok. 45 IBU
Wyspa na Pacyfiku. Wszedłeś na wzniesienie ponad oszałamiająco zielonym lasem, który ocieka świeżością. Na rozgwieżdżonym niebie widzisz cztery gwiazdy układające się w krzyż. W tym zakątku ziemi jeszcze nie byłeś.

woda, słody jęczmienne, słód pszeniczny; chmiel: Southern Cross (NZ); drożdże: US-05